Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada  Let’s do it Montenegro najveći je ekološki volonterski projekat u Crnoj Gori.

Zajedničkoj akciji čišćenja se odazvao i Arhimed tim, i tako bio dio lokalnih napora za čišće i zelenije sutra.

Okupljeni volonteri, zaposleni Arhimeda, čistili su otpad u Podgorici, u Tološkoj šumi, pored O.Š. Štampar Makarije kao i dio sa trim stazom, a u koordinaciji i na osnovu uputstava koja su pružali koordinatori organizatora ADP ZID.

U akciji su učestvovali i učesnici projekta ZZZCG za osposobljavanje lica sa invaliditetom, koji je osmišljen u cilju profesionalne rehabilitacije i unapređenja poslovnih vještina OSI, a koji su dio Arhimedovog tima.

Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog upravljanja otpadom prvi je korak na putu očuvanja okoline, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro.

Let’s do it Montenegro dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koje okupljaju aktivne građane i organizacije.

Lets do it Montenegro 2016 Arhimed 8

Lets do it Montenegro 2016 Arhimed 6a

Tološka šuma – prije i poslije

Lets do it Montenegro 2016 Arhimed 3 Lets do it Montenegro 2016 Arhimed 2

 

 

Administrator
Administrator
Arhimed - digitalni partner istoriji. Lider na tržištu usluga praćenja i analize medija u Crnoj Gori, sa najsavremenijim sistemom za digitalno arhiviranje objava.

Comments are closed.