Ulazimo u četvrtu godinu postojanja sa više od 1000 korisnika iza sebe, kao i velikim brojem projekata i poduhvata koji su upotpunili prethodne tri sezone.

Kompanija Arhimed, jedinstvena “fabrika” klipinga, analiza i drugih medijskih sadržaja slavi svoj treći rođendan!

Ulazimo u četvrtu godinu postojanja sa više od 1000 korisnika iza sebe, kao i velikim brojem projekata i poduhvata koji su upotpunili prethodne tri sezone.

Prepoznatljivost Arhimedovih servisa krije se u jednostavnim, svedenim, kratkim i jasnim servisima i informacijama.

Birthday-Blocks

Ponosni smo što smo u ovoj godini započeli i saradnju sa organizacijama nevladinog sektora, sa ciljem analiziranja značajnih društvenih pojava i njihove prisutnosti u medijima.

Kud bolji povod od našeg rođendana da naši analitičari prezentuju rezultate jedne takve analize na događaju u Beranama, a slijedi i prezentacija na jugu zemlje.

Izmještanje analize medijskog sadržaja u javni prostor donijelo nam je veliko iskustvo, ali i omogućilo da široj publici približimo teme za koje osjećamo odgovornost da o njima govorimo, zajedno sa predstavnicima organizacija koje ih takođe istražuju.

Pages from Analiza medijskog prisustva teme AKTIVIZAM u prvom kvartalu 2015.

Pored otvorenosti za NVO, posebnu saradnju prethodne godine smo ostvarili i sa mladim studentima Ekonomskog fakulteta, ali i sa pojedinim institucijama.

Neke od tema kojima smo se bavili su: digitalizacija medija, tehnički aspekti i problemi, razvoj projekta arhiviranja crnogorskih web portala, kao i projekti popularizacije klipinga u digitalnom okruženju, unaprijeđenje naših press digest servisa.

Kao što vidite, bili smo vrijedni. I bićemo i dalje. Sretan nam treći rođendan!

Dejana Ponoš

Izvršna direktorica

tumblr_m52oejlEA71qzdvhio1_500

Administrator
Administrator
Arhimed - digitalni partner istoriji. Lider na tržištu usluga praćenja i analize medija u Crnoj Gori, sa najsavremenijim sistemom za digitalno arhiviranje objava.

Comments are closed.