Ono što važi za svaku uspješnu kompaniju, i za kvalitetne proizvode i usluge, važi i za Arhimed – iza cijelog procesa odabira informacija, prevođenja i tehničke podrške stoji jedan uigran tim zaposlenih. Sve to sa jednim ciljem – da klijentu pružimo jedinstven, sveobuhvatan i nadasve koristan proizvod – Media Digest.

Prije nego što sam počela raditi u Arhimedu, nijesam ni razmišljala koliko dnevni poziv prevodioca, iz moje perspektive ovlašćenog sudskog tumača i profesora, može imati veliki značaj za strane korporacije i ambasade.

Kod Arhimeda informacija iz medija je uvijek kompletna i dostupna, jer se u našoj Arhivi indeksiraju institucije,  teme, autori, osobe, ključne riječi – kako bi se klijentima dostavio za njih posebno prilagođen proizvod.

Jedan od Arhimedovih proizvoda je i dnevni “Media Digest”, odnosno sažetak medijskih objava.

U posebnom dokumentu, naši klijenti svakog jutra dobijaju sažetak najvažnijih tekstova iz medija, na osnovu njihovih ključnih riječi (npr. naziv kompanije, povezani tržišni interesi, oblast poslovanja itd.)

Media-digest-Arhimed

Digest mogu dobiti na crnogorskom, engleskom ili nekom drugom stranom jeziku, u dogovoreno vrijeme u elektronskoj formi, spreman za čitanje uz jutarnju kafu početkom radnog dana.

S obzirom na to da su informacije u medijima nerijetko nagomilane ili istovjetne, posao prevodioca je tim važniji – prevodilac mora tekst preformulisati i učiniti sažetim, kratkim i jasnim klijentima.

Za klijenta možemo prevesti svaku pojedinačnu informaciju, ili, ukoliko klijent tako traži, možemo istovjetne informacije obraditi jednom, uz navođenje svih izvora koji su ih objavili.

newspapers-toppers_Arhimed

Dakle, korisnost usluge Media Digesta je neupitna, posebno za direktore, menadžere i osobe zadužene za dnevne klipinge u organizacijama ili velikim korporacijama. Upravo ovi klijenti traže naše usluge kako ne bi čitali njima nebitne informacije, već kako bi svakog jutra upravo dobili, u jednom dokumentu, sve informacije koje su im neophodne.

A ono što važi za svaku uspješnu kompaniju, i za kvalitetne proizvode i usluge, važi i za Arhimed – iza cijelog procesa odabira najbitnijih i predefinisanih informacija, prevođenja i tehničke podrške stoji jedan uigran tim zaposlenih.

Sve to sa jednim ciljem – da klijentu pružimo jedinstven, sveobuhvatan i nadasve koristan proizvod – Media Digest. A takvom proizvodu, priznaćete, teško je odoljeti.

Aleksandra Pejović, prevodilac, sudski tumač

professions-resist_Arhimed

Administrator
Administrator
Arhimed - digitalni partner istoriji. Lider na tržištu usluga praćenja i analize medija u Crnoj Gori, sa najsavremenijim sistemom za digitalno arhiviranje objava.

Comments are closed.